Το 1977 το BBC συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα γυρίσματα μιας επιτυχημένης σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, το «Ποιος πληρώνει τον Βαρκάρη;»  (Who pays the Ferryman?) H μουσική της σειράς γραμμένη από τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο έγινε παγκόσμια επιτυχία. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Ελούντα και αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού, την επομένη χρονιά της προβολής του, στην Κρήτη. Μάλιστα η ταβέρνα των ηρώων Νίκου και Ελένης Βασιλάκη υπάρχει ακόμα στην Ελούντα με το όνομα “Ferryman Taverna”.

Στην ταβέρνα αυτή του φίλου μου  Άκη Σφυρογιαννάκη, αποφάσισα από το 2013 να ασχοληθώ προσωπικά. Με ανοικτή κουζίνα, ξυλόφουρνο και πυρωσιές πάνω στο πεζοδρόμιο, έκανε αμέσως επιτυχία στην Ανατολική Κρήτη.

Όλα τα υλικά της κουζίνας μου είναι ντόπια και εντός εποχής. Δίνω μεγάλη έμφαση σε αυτό. Τα τυριά και τα λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι από βοσκούς και ντόπιους παραγωγούς. Τα μαλακά τυριά (συν λίγο γιαούρτι) γεμίζουν πίτες που ψήνονται στα κάρβουνα μπροστά στα μάτια των πελατών μας. Το πρώτης τάξεως ξύγαλο σερβίρεται μόνο του ή συνοδεύει άλλα πιάτα. Τα κρεατικά είναι επίσης από παραγωγούς της περιοχής.

Οι κρητικές που παίρνουμε από το ανεξάρτητο ταξιδιωτικό site  «tripadvizor» είναι καταπληκτικές και μας έχουν φτάσει στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών στην Κρήτη. Έτσι και εμείς εδώ στο Ferryman όπως και στη σειρά θέλουμε και φροντίζουμε οι τουρίστες στην Ελλάδα να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

(http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189416-d1452107-Reviews-Ferryman_Taverna-Elounda_Lassithi_Prefecture_Crete.html)

Θα μας βρείτε στην Ακτή Ολούντος, Ελούντα Λασιθίου  και στο τηλέφωνο:2841 041230