Γίνεται να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και τα πιο ψαγμένα coffee blends – cocktails εξυπηρετώντας παράλληλα τις προσταγές της εποχής για υψηλές παροχές προσιτού όμως κόστους?

 Η νέα πρόταση του Ομίλου Παπαθεοχάρη στοχεύει να αλλάξει για ακόμα μια φορά τα δεδομένα.

Στο ωραιότερο κομμάτι της αθηναϊκής ριβιέρας, στα γνωστά μας  Αστέρια,  δημιουργήθηκαν δυο νέοι χώροι κάτω από ένα ενιαίο brand, το ARK. Το ARK γίνεται το νέο hot spot που τα έχει όλα: λιτή απέριττη αισθητική, μαγευτική θέα, υψηλό επίπεδο γεύσεων, έναν διάσημο Έλληνα chef, προσιτές τιμές και μια εκλεκτή λίστα από ευφάνταστα cocktails και σπάνια coffee blends.

  • Η γαστρονομία του ARK φέρει την υπογραφή του εξαιρετικού Γιάννη Μπαξεβάνη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες chef με πολλαπλές βραβεύσεις στην Ελλάδα (Χρυσοί Σκούφοι και “Σεφ της Χρονιάς”) και τον τίτλο “Chef του μέλλοντος” από την Παγκόσμια Ακαδημία Γαστρονομίας.

Μετά από 5 χρόνια απουσίας από την Αθήνα, επιστρέφει προσφέροντας εξαιρετικές και ποιοτικές γεύσεις με βάση κυρίως την ελληνική θάλασσα, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις ανάγκες της εποχής για προσιτές τιμές.

Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα πιάτα μπορούν να παραγγελθούν και σε μικρές μερίδες ως μια σύγχρονη εκτέλεση του μεζέ κάνοντας την απόλαυση ακόμα πιο προσιτή.

Μαζί με τα πιάτα αυτά ο επισκέπτης θα έχει στη διάθεση του επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, μπύρας και αποσταγμάτων από Έλληνες παραγωγούς και μικρές βιολογικές μονάδες που έχουν ξεχωρίσει από όλη την Ελλάδα.

  • Στο bar του ARK, τα ευφάνταστα cocktails υπογράφονται από τον Τεό Σπυρόπουλο, τον βραβευμένο ως κορυφαίο Έλληνα bartender για το 2014 στο Ελληνικό World Class και ανάμεσα στους 50 καλύτερους της ίδιας χρονιάς παγκοσμίως και τον bar leader Θάνο Κριμπούρα. Πληθώρα επιλογών, απροσδόκητες παραλλαγές γνωστών μίξεων με βάση παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα αλλά και κλασικά αγαπημένα cocktail θα απογειώσουν την απόλαυση σας.
  • Στο κομμάτι του καφέ, μετά από ένα και πλέον χρόνο δοκιμών και αναζήτησης δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την εταιρία taf αποκλειστικά για το ARK ένα μοναδικό blend που αποτελεί εξαιρετικό δείγμα του όρου “specialty coffee” o οποίος ξεκινά από την προέλευση του καφέ και τελειώνει στο φλιτζάνι. Περιλαμβάνει μόνο ανώτερης ποιότητας κόκκους Arabica με γλυκές νότες εσπεριδοειδών και καραμέλας. Η προέλευση του από μια και μόνο φάρμα, εγγυάται την σταθερότητα της γεύσης και ένα φρέσκο καφέ, με πλούσιο άρωμα, χωρίς καθόλου συντηρητικά. Παράλληλα η απευθείας αγορά του από τους παραγωγούς χωρίς την μεσολάβηση τρίτων βοηθάει την τοπική κοινότητα που τον παράγει, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης που διαφαίνεται σε όλα τα στάδια, από την φύτευση έως και την τελική γεύση του καφέ. Κάθε εβδομάδα, παράλληλα με το house blend μα,ς ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει διάφορα άλλα blends από αντίστοιχες επιλεγμένες φάρμες από όλο τον κόσμο, κάνοντας έτσι τη βόλτα για καφέ … πραγματική εμπειρία.

To ARK αποτελεί προορισμό για όλους αυτούς που αποζητούν υψηλή ποιότητα, εξαιρετικό σέρβις και προσιτές τιμές σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.

*Την αρχιτεκτονική μελέτη και διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκαν ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, η Λίλα Σαραντίτη και η Κάτια Τσούνη.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου πραγματοποιήθηκε από τους Τσαγκαράτο Σπυρίδωνα, Κούπα Τατιάνα και Κοντογεώργου Πετρούλα.

 ARK

 ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 2 , 16674, ΓΛΥΦΑΔΑ

ASTERIA Γλυφάδας

Τηλ: 2108948882

www.ark-glyfada.gr

facebook.com/ark.glyfada

instagram.com/ark.glyfada

Δείτε παρακάτω περισσότερα άρθρα που αφορούν το Ark