Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (πρώην «Παιδόπολη»)επισκέφθηκε χτες το απόγευμα ο γνωστός σεφ κ. Γιάννης Μπαξεβάνης που, μαζί με τον ιδιοκτήτη κ. Άκη Σφυρογιαννάκη και όλο το προσωπικό του εστιατορίου «Ferryman» στην Ελούντα, μαγείρεψαν μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Παρόντες πάντοτε για να καθοδηγήσουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν σε ότι χρειαστούν και ο διευθυντής του Παραρτήματος κ. Γιάννης Αρώνης και όλο το προσωπικό του ιδρύματος.

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τον κ. Μπαξεβάνη τεχνικές μαγειρικής και να γευτούν πιάτα και γεύσεις «ψαγμένες» και διαφορετικές, που σίγουρα δεν έχουν συνηθίσει. Όλα τους έδειξαν να το απολαμβάνουν, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στην διαδικασία του μαγειρέματος, σε μια εκδήλωση σημαντική που όχι μόνο τους προσφέρει μια διατροφική διαπαιδαγώγηση αλλά τα φέρνει και ακόμη περισσότερο σε επαφή με την κοινωνία.

Στην «Παιδόπολη» το παρών χτες έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, η Αντιδήμαρχος Επάνω Μεραμπέλλου κ.  Εφη Βελημβασάκη – Κοκολάκη, η πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Παιδόπολης κ. Λέτα Τσάκωνα μαζί με αρκετά μέλη και φίλους του Σωματείου.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Αναδημοσίευση από: https://goo.gl/YfVJ2v