Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@iparikos @giannisbaxevanis

Υλικά

1 κιλό σουπιές
10-15 κρεμμύδια μικρά λευκά
2-3 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο κρασί @milopotamosmilopotamos
Σταφυλόμελο @helession
Δάφνη
Μπαχάρι
Κανέλα
Φύλλα από τα άνθη πορτοκαλιάς
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο @spitiko_mediterranean_deli
Αλάτι

Για τα γεμιστά κρεμμύδια

Τα πρώτα πουκάμισα του κρεμμυδιού
Πλιγούρι
Σουπιά
Ντομάτα
Κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές, κόβουμε σε κομμάτια 2χ2 και φτιάχνουμε έναν ζωμό από το δέρμα τους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα χαράζουμε ελαφρά στα πρώτα δύο στρώματα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα πρώτα δύο στρώματα και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια με σκόρδο και θυμάρι σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε καλά ενώ στην συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί, βάζουμε λίγο σταφυλόμελο και τα αρωματικά μας. Αφήνουμε να σιγοβράζει.

Για τα κρεμμύδια

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε την σουπιά κομμένη μικρό καρέ με το πλιγούρι. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και λίγα υγρά για να πάρει μια βράση. Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών που έμειναν από το στιφάδο με την φάρσα και τα βάζουμε στο φούρνο με λίγα υγρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @iparikos @giannisbaxevanis Σουπιές στιφάδο με γεμιστά κρεμμύδια Υλικά 1 κιλό σουπιές 10-15 κρεμμύδια μικρά λευκά 2-3 σκελίδες σκόρδο Κόκκινο κρασί @milopotamosmilopotamos Σταφυλόμελο @helession Δάφνη Μπαχάρι Κανέλα Φύλλα από τα άνθη πορτοκαλιάς Θυμάρι Δενδρολίβανο Ελαιόλαδο @spitiko_mediterranean_deli Αλάτι Για τα γεμιστά κρεμμύδια Τα πρώτα πουκάμισα του κρεμμυδιού Πλιγούρι Σουπιά Ντομάτα Κανέλα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές, κόβουμε σε κομμάτια 2χ2 και φτιάχνουμε έναν ζωμό από το δέρμα τους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα χαράζουμε ελαφρά στα πρώτα δύο στρώματα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα πρώτα δύο στρώματα και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια με σκόρδο και θυμάρι σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε καλά ενώ στην συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί, βάζουμε λίγο σταφυλόμελο και τα αρωματικά μας. Αφήνουμε να σιγοβράζει. Για τα κρεμμύδια Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε την σουπιά κομμένη μικρό καρέ με το πλιγούρι. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και λίγα υγρά για να πάρει μια βράση. Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών που έμειναν από το στιφάδο με την φάρσα και τα βάζουμε στο φούρνο με λίγα υγρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις