Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@michalisntounetas @giannisbaxevanis

Υλικά για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα
Θυμάρι
Σκόρδο
Αμπελόφυλλα
Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli
Πιπέρι
Ελαιόλαδο @terracretaoliveoil
10-12 αγκινάρες
2 καροτάκια
8 κρεμμυδάκια στιφάδο
Κουκιά χλωρά
Φρέσκο κρεμμύδι
Ένα ματσάκι μάραθο
Ξύγαλο @kouvarakis_dairy_products_

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα μπούτια από την πλευρά του κρέατος με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε μια κρύα κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο με την πέτσα να ακουμπάει.
Βάζουμε τα αμπελόφυλλα, το σκόρδο και το θυμάρι από πάνω, σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτεται στα κοτόπουλα (κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μέση για να φεύγουν οι υδρατμοί) και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά έτσι ώστε η πέτσα να γίνει τραγανή και η σάρκα να μαγειρευτεί και να μείνει ζουμερή.
Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα σουρώνουμε τα ζουμιά τα οποία θα τα γλασάρουμε για να έχουμε την σάλτσα για το πιάτο.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, σβήνουμε με λευκό κρασί και τοποθετούμε τις αγκινάρες με το κοτσάνι προς τα πάνω.
Προσθέτουμε ελάχιστα υγρά, τοποθετούμε μία λαδόκολλα με την ίδια διαδικασία που κάναμε για τα κοτόπουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μάραθο.
Αφαιρούμε μερικές από τις αγκινάρες και τις κάνουμε πουρέ με λίγα από τα υγρά του φαγητού.
Γλασάρουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με τα ζουμιά που πήραμε από το κοτόπουλο.
Τέλος θα συνοδεύσουμε επιπλέον το πιάτο μας με λίγες τηγανητές αγκινάρες και ένα κενέλ από το εξαιρετικό ξύγαλο @kouvarakis_dairy_products_

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @michalisntounetas @giannisbaxevanis Τραγανό κοτόπουλο μπούτι με πουρέ αγκινάρας αλά πολίτα και λαχανικά. Υλικά για 4 άτομα 4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα Θυμάρι Σκόρδο Αμπελόφυλλα Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli Πιπέρι Ελαιόλαδο @terracretaoliveoil 10-12 αγκινάρες 2 καροτάκια 8 κρεμμυδάκια στιφάδο Κουκιά χλωρά Φρέσκο κρεμμύδι Ένα ματσάκι μάραθο Ξύγαλο @kouvarakis_dairy_products_ Εκτέλεση Μαρινάρουμε τα μπούτια από την πλευρά του κρέατος με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε μια κρύα κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο με την πέτσα να ακουμπάει. Βάζουμε τα αμπελόφυλλα,το σκόρδο και το θυμάρι από πάνω, σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτεται στα κοτόπουλα (κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μέση για να φεύγουν οι υδρατμοί) και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά έτσι ώστε η πέτσα να γίνει τραγανή και η σάρκα να μαγειρευτεί και να μείνει ζουμερή. Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα σουρώνουμε τα ζουμιά τα οποία θα τα γλασάρουμε για να έχουμε την σάλτσα για το πιάτο. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια,τα καρότα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά,σβήνουμε με λευκό κρασί και τοποθετούμε τις αγκινάρες με το κοτσάνι προς τα πάνω. Προσθέτουμε ελάχιστα υγρά, τοποθετούμε μία λαδόκολλα με την ίδια διαδικασία που κάναμε για τα κοτόπουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μάραθο. Αφαιρούμε μερικές από τις αγκινάρες και τις κάνουμε πουρέ με λίγα από τα υγρά του φαγητού. Γλασάρουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με τα ζουμιά που πήραμε από το κοτόπουλο. Τέλος θα συνοδεύσουμε επιπλέον το πιάτο μας με λίγες τηγανητές αγκινάρες και ένα κενέλ από το εξαιρετικό ξύγαλο @kouvarakis_dairy_products_ Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις