Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Πρώτη διάκριση γαστρονομίας για το Πήλιο από το Αθηνόραμα

Στο Πήλιο στρέφεται το πανελλήνιο -και όχι μόνο- γαστρονομικό ενδιαφέρον, μετά την κατάκτηση Βραβείου Ελληνικής Κουζίνας από το εστιατόριο «Εξι Κλειδιά», που εδρεύει στην παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσου.

Τα «Εξι Κλειδιά» ήταν το μοναδικό εστιατόριο της Κεντρικής Ελλάδος, που διακρίθηκε στο διαγωνισμό του «Αθηνοράματος», προσφέροντας για πρώτη φορά στο Πήλιο, ένα από τα 14 συνολικά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Χαρακτηριστικές πρώτες ύλες και πειραματισμοί με βάση την κουζίνα του βουνού των Κενταύρων, σύγχρονες τεχνικές και σωστή διαχείριση των υλικών από τον νεαρό σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο υπό την υψηλή εποπτεία του Γιάννη Μπαξεβάνη». Αυτά ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στα «Εξι Κλειδιά» το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Κάθε χρόνο το «Αθηνόραμα» ξεχωρίζει τα καλύτερα εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδος, απονέμοντας εννέα Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Μεγάλα ονόματα της γαστρονομικής σκηνής, όπως ο Εκτορας Μποτρίνι που κρατά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανεβάζουν τον πήχη του ανταγωνισμού.

Φέτος, παρά το υψηλό επίπεδο, τα «Έξι Κλειδιά» στο Πήλιο, κατάφεραν να διακριθούν και να ενταχθούν στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων σε όλης την Ελλάδα.

Η τελετή βράβευσης, έγινε προχθές το βράδυ, στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Μάλιστα οι διακριθέντες παρουσίασαν την ανερχόμενη νέα ελληνική κουζίνα στους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής τους. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του «Αθηνόραματος» Αννη Ηλιοπούλου τους προσκάλεσαν στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του διαγωνισμού, αναδεικνύεται ο δυναμισμός της εστιατορικής σκηνής της χώρας, μέσω της οποίας προβάλλεται ο γαστρονομικός τουρισμός. Θέση στην εστιατορική σκηνή, παίρνει πλέον και το Πήλιο, μέσω του εστιατορίου «Εξι Κλειδιά».

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=115218&cat=1

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα