Δύο Σεφ σε ένα πιάτο
@zeos70 @giannisbaxevanis

Υλικά

4 φιλετάκια ribeye 150gr το καθένα.
8 σπαράγγια
16 τεμάχια φασολάκια φρέσκα
4 λεπτά καρότα
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο.
4 μέτριες τομάτες
1 κρεμμύδι λευκό
3 σκελίδες σκόρδο
400 gr πατατούλες λευκές
8 μέτριες γαρίδες 10/20
6 μύδια μεγάλα.
200 ml ζωμό βοδινού
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο, καπνιστή πάπρικα.
300 ml whiskey
Φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη κ δυόσμο.

Εκτέλεση:

Σάλτσα:
Ψήνουμε τις τομάτες μαριναρισμένες με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή , ελαιόλαδο, ρίγανη κ μαϊντανό σε δυνατό φούρνο.
Όταν έχουν πάρει έντονο κάστανο χρώμα σε κατσαρολάκι σοτάρουμε λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο και ρίχνουμε τις τομάτες από το φούρνο, σβήνουμε με το ουίσκι και συμπληρώνουμε με το βοδινό ζωμό. Περνάμε τη σάλτσα με το μπίμερ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Ελέγχουμε γεύση.

Ραγού θαλασσινών:

Κόβουμε σε μικρούς κύβους, σοτάρουμε τις γαρίδες και τα μύδια με ελαιόλαδο , προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, λίγο καρεδάκι τομάτας, σβήνουμε με ουίσκι, αλάτι πιπέρι και γλασάρουμε με λίγο από την σάλτσα μας.

Πατατούλες γραβιέρας:

Βράζουμε πολύ καλά, όταν είναι έτοιμες τις ζουμπάμε, μαρινάρω με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη κ μαϊντανό και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Τελειώνουμε σε δυνατό φούρνο.

Λαχανικά:

Βράζουμε τα λαχανικά μας αλ ντεντε και έπειτα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και τελειώνουμε στο φούρνο.

Σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι σοτάρετε τα φιλετάκια, σβήνουμε με το ουίσκι. Γλασάρουμε με την σάλτσα καπνιστής τομάτας.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο Σεφ σε ένα πιάτο @zeos70 @giannisbaxevanis Φιλετάκια ribeye με σάλτσα ουίσκι Συνταγή: 4 φιλετάκια ribeye 150gr το καθένα. 8 σπαράγγια 16 τεμάχια φασολάκια φρέσκα 4 λεπτά καρότα 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο. 4 μέτριες τομάτες 1 κρεμμύδι λευκό 3 σκελίδες σκόρδο 400 gr πατατουλες λευκές 8 μέτριες γαρίδες 10/20 6 μύδια μεγάλα. Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο, καπνιστή πάπρικα. 300 ml whiskey Φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη κ δυόσμο. Εκτέλεση: Σάλτσα: ψήνουμε τις τομάτες μαριναρισμενες με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή , ελαιόλαδο, ρίγανη κ μαϊντανό σε δυνατό φούρνο. Όταν έχουν πάρει έντονο κάστανο χρώμα σε κατσαρολάκι σοτάρουμε λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο και ριχνουμε τις τομάτες από το φούρνο, σβήνουμε με το ουίσκι και συμπληρώνουμε με το βοδινό ζωμό. Περνάμε τη σάλτσα με το μπιμερ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Ελέγχουμε γευση. “Στα υλικά θέλει και 200 ml ζωμό βοδινου.” Ραγου θαλασσινών: Κόβουμε σε μικρούς κυβους, σοτάρουμε τις γαρίδες και τα μύδια με ελαιόλαδο , προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, λίγο καρεδακι τομάτας, σβήνουμε με ουισκι, αλάτι πιπέρι και γλασαρουμε με λίγο από την σάλτσα μας. Πατατουλες γραβιέρας: Βράζουμε πολύ καλά, όταν είναι έτοιμες τις ζουμπαμε, μαριναρω με αλατι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη κ μαϊντανό και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Τελειώνουμε σε δυνατό φούρνο. Λαχανικά: Βράζουμε τα λαχανικά μας αλ ντεντε και έπειτα μαριναρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και τελειώνουμε στο φούρνο. Σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι σωτάρετε τα φιλετάκια, σβήνουμε με το ουίσκι. Γλασαρουμε με την σάλτσα καπνιστής τομάτας.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις