Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@ektorasbotrini.official – @giannisbaxevanis

Υλικά

Σουπιές
Κρεμμύδι
Μαϊντανό
Σκόρδο
Πράσο
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρέσκια ρίγανη
Μάραθο
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή
Μολόχες
τσουκνίδες
ζοχοί
Ραδίκια του βουνού
Παπαρούνες

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τι σουπιές με μπόλικο λάδι, μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι, μάραθο, πράσο, φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκια ρίγανη, πελτέ, πάπρικα γλυκιά μπόλικη και λίγη καυτερή.
Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα υπόλοιπα χόρτα και αφού τα βγάλουμε τα σουρώνουμε καλά, τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τούς και κρατάμε το ζουμί το οποίο αναμειγνύουμε με λίγο λευκό κρασί για να προκύψει η μπεβάντα με την οποία συνοδεύουμε το φαγητό μας.
Προσθέτουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα με την σουπιά και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να γλασάρει. Παράλληλα καθαρίζουμε μια αγκινάρα,την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με σκόρδο και θυμάρι για να γαρνίρουμε το πιάτο. Το Τσιγαρέλι είναι έτοιμο.

Για τα νιόκι από κουκιά

Υλικά
Κουκιά
Αλεύρι
Αυγό
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε καλά τα κουκιά και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε ένα αυγό και αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Ανοίγουμε λωρίδες το ζυμάρι και κόβουμε ανά εκατοστό. Βράζουμε μέχρι να σηκωθούν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @ektorasbotrini.official – @giannisbaxevanis Κερκυραϊκό Τσιγαρέλι, νιοκι από κουκιά και μπεβάντα Υλικά Σουπιές Κρεμμύδι Μαϊντανό Σκόρδο Πράσο Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρέσκια ρίγανη Μάραθο Πάπρικα γλυκιά και καυτερή Μολόχες τσουκνίδες ζοχοί Ραδίκια του βουνού Παπαρούνες Εκτέλεση Τσιγαρίζουμε τι σουπιές με μπόλικο λάδι, μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι, μάραθο, πράσο, φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκια ρίγανη, πελτέ, πάπρικα γλυκιά μπόλικη και λίγη καυτερή. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα υπόλοιπα χόρτα και αφού τα βγάλουμε τα σουρώνουμε καλά, τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τούς και κρατάμε το ζουμί το οποίο αναμειγνύουμε με λίγο λευκό κρασί για να προκύψει η μπεβάντα με την οποία συνοδεύουμε το φαγητό μας. Προσθέτουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα με την σουπιά και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του και να γλασάρει. Παράλληλα καθαρίζουμε μια αγκινάρα,την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με σκόρδο και θυμάρι για να γαρνίρουμε το πιάτο. Το Τσιγαρέλι είναι έτοιμο. Για τα νιοκι από κουκιά Υλικά Κουκιά Αλεύρι Αυγό Αλάτι Εκτέλεση Βράζουμε καλά τα κουκιά και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε ένα αυγό και αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Ανοίγουμε λορίδες το ζυμάρι και κόβουμε ανά εκατοστό. Βράζουμε μέχρι να σηκωθούν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Καλή όρεξη…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις