Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@simosavrampos @giannisbaxevanis

Υλικά για 4 άτομα
Για τον μπακαλιάρο
4 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρου
Γάλα
Σκόρδο
Δάφνη

Για την σκορδαλιά
3 πατάτες
Γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Σαφράν

Για τον αρακά
Αρακάς
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Άνηθος
Μάραθος
Δυόσμος
Λιαστή ντομάτα
Κάπαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για την Ολλανδέζ
3 κρόκους
200 μλ βούτυρο κλαριφιέ
Ξύδι
Αλάτι
Πουρέ σπανάκι

Εκτέλεση
Ποσάρουμε τον μπακαλιάρο στο γάλα που έχουμε αρωματίσει με σκόρδο και δάφνη.
Βράζουμε τις πατάτες και τις χτυπάμε στο Thermomix (ή σε μπλέντερ) με το γάλα που ποσάραμε τον μπακαλιάρο,μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη και λίγο σαφράν.
Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, την κάπαρη και την λιαστή και σιγοβράζουμε.
Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Σε Μπεν Μαρί χτυπάμε τους κρόκους με λίγο ξύδι, ελάχιστο νερό και αλάτι. Προσθέτουμε κορδόνι το βούτυρο κλαριφιέ ανακατεύοντας συνεχώς για να δέσει.
Τέλος χρωματίζουμε την Ολλανδέζ με πουρέ σπανάκι.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @simosavrampos @giannisbaxevanis Μπακαλιάρος ποσέ σε γάλα με σκορδαλιά πατάταςκαι αρακά με μυρωδικά Υλικά για 4 άτομα Για τον μπακαλιάρο 4 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρου Γάλα Σκόρδο Δάφνη Για την σκορδαλιά 3 πατάτες Γάλα 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι Σαφράν Για τον αρακά Αρακάς Κρεμμύδι Σκόρδο Άνηθος Μάραθος Δυόσμος Λιαστη ντομάτα Κάπαρη Ελαιόλαδο Αλάτι Για την Ολλανδέζ 3 κρόκους 200 μλ βούτυρο κλαριφιε Ξύδι Αλάτι Πουρέ σπανάκι Εκτέλεση Ποσάρουμε τον μπακαλιάρο στο γάλα που έχουμε αρωματίσει με σκόρδο και δάφνη. Βράζουμε τις πατάτες και τις χτυπάμε στο Thermomix με το γάλα που ποσαραμε τον μπακαλιάρο,μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη και λίγο σαφράν. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, την κάπαρη και την λιαστή και σιγοβράζουμε. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Σε Μπεν Μαρί χτυπάμε τους κρόκους με λίγο ξύδι, ελάχιστο νερό και αλάτι. Προσθέτουμε κορδόνι το βούτυρο κλαριφιε ανακατεύοντας συνεχώς για να δέσει. Τέλος χρωματίζουμε την Ολλανδέζ με πουρέ σπανάκι. Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις