Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@filipposchef –@giannisbaxevanis

 

Υλικά
Αρνάκι μπούτι
3 ματσάκια φρέσκια ρίγανη
3 αγκινάρες
8 πατάτες
Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli
Ελαιόλαδο @spitiko_mediterranean_deli
Πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
Μια φλούδα από πορτοκάλι

Αν θέλετε γέμιση
200 γρ συκώτι
50 γρ πλιγούρι
Μάραθο
Άνηθο
Δυόσμο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Μια ντομάτα μικρή
Καρύδια
Σταφίδες

Εκτέλεση

Ξεφυλλίζουμε την ρίγανη και την ζεματίζουμε 5 φορές για να ξεπικρίσει. Την στρώνουμε στο κάτω μέρος της γάστρας και ακουμπάμε το μπούτι. Σε μια μπασίνα κόβουμε τις πατάτες,τις αγκινάρες και αφού αλατοπιπερόσουμε τις περνάμε στο ταψί. Βάζουμε τις δάφνες και το πορτοκάλι, συμπληρώνουμε ενάμιση πόντο νερό, καλύπτουμε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2μιση με 3 ώρες στους 160. Εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το κόκαλο και να γεμίσετε το μπούτι. Επίσης εάν θέλετε μπορείτε στο κάτω μέρος του ταψιού να βάλετε ένα κλαδί από πιπεριά η Σχίνο.

Για την γέμιση

Ψιλοκόβουμε το συκώτι και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, το πλιγούρι κι αφού σοταριστούν σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε την ντομάτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή όρεξη και καλό Πάσχα

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @filipposchef -@giannisbaxevanis Παραδοσιακό πασχαλιάτικο αρνάκι με φρέσκια ρίγανη από την Σπάρτη!! Υλικά Αρνάκι μπούτι 3 ματσάκια φρέσκια ρίγανη 3 αγκινάρες 8 πατάτες Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli Ελαιόλαδο @spitiko_mediterranean_deli Πιπέρι 2 φύλλα δάφνη Μια φλούδα από πορτοκάλι Αν θέλετε γέμιση 200 γρ συκώτι 50 γρ πλιγούρι Μάραθο Άνηθο Δυόσμο Κρεμμύδι Σκόρδο Μια ντομάτα μικρή Καρύδια Σταφίδες Εκτέλεση Ξεφυλλίζουμε την ρίγανη και την ζεματίζουμε 5 φορές για να ξεπικρίσει. Την στρώνουμε στο κάτω μέρος της γάστρας και ακουμπάμε το μπούτι. Σε μια μπασίνα κόβουμε τις πατάτες,τις αγκινάρες και αφού αλατοπιπερόσουμε τις περνάμε στο ταψί. Βάζουμε τις δάφνες και το πορτοκάλι, συμπληρώνουμε ενάμιση πόντο νερό, καλύπτουμε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2μιση με 3 ώρες στους 160. Εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το κόκαλο και να γεμίσετε το μπούτι. Επίσης εάν θέλετε μπορείτε στο κάτω μέρος του ταψιού να βάλετε ένα κλαδί από πιπεριά η Σχίνο. Για την γέμιση Ψιλοκόβουμε το συκώτι και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, το πλιγούρι κι αφού σοταριστούν σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε την ντομάτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Καλή όρεξη και καλό Πάσχα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις