Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@vania.cebula @giannisbaxevanis
Ραβιόλι με κρόκο από αυγό ορτυκιού σε σάλτσα βούτυρο/φασκόμηλο

Ραβιόλι με κρόκο αυγού σε σάλτσα από μορχέλες/θυμάρι

Ζύμη για πάστα
300 γρ αλεύρι σκληρό
3 αυγά

Γέμιση πρώτης εκδοχής
Σπανάκι σοτέ
Κατσίκι τυρί
Κρόκος ορτυκιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για την σάλτσα
Βούτυρο
Φασκόμηλο
Παρμεζάνα

Γέμιση δεύτερης εκδοχής
Σπανάκι σοτέ
Κατσικίσιο τυρί
Κρόκος αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Για την σάλτσα
Μορχέλες
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Θυμάρι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη και την ξεκουράζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το φύλλο για την πάστα όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ.
Σοτάρουμε το σπανάκι και το χτυπάμε σε μπλέντερ με τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε την γέμιση στο κέντρο του ραβιόλι και δημιουργούμε ένα βαθούλωμα για να βάλουμε τον κρόκο.
Κλείνουμε με δεύτερο φύλλο χρησιμοποιώντας κρόκο με νερό για κόλλα.
Βράζουμε για 2 λεπτά τα ραβιόλι με το αυγό ορτυκιού και 4 λεπτά τα ραβιόλι με το αυγό κότας, τα τοποθετούμε σε πιάτο και ρίχνουμε τριμμένη σκληρή γραβιέρα.
Για την πρώτη σάλτσα καίμε ελαφρά λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι να φουντουκίσει, προσθέτοντας και το φασκόμηλο. Μόλις το βούτυρο φουντουκίσει περιχύνουμε τα ραβιόλι.
Για την δεύτερη εκδοχή της σάλτσας σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο λίγες μορχέλες ψιλοκομμένες και τις αρωματίζουμε με θυμάρι.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και ρεντουίρουμε την σάλτσα προσθέτοντας λίγο βούτυρο στο τέλος.
Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή την συνταγή είναι πως κόβοντας το ραβιόλι ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος και να χύνεται.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @vania.cebula @giannisbaxevanis Ραβιόλι με κρόκο από αυγό ορτυκιού σε σάλτσα βούτυρο/φασκόμηλο Ραβιόλι με κρόκο αυγού σε σάλτσα από μορχέλες/θυμάρι Ζύμη για πάστα 300 γρ αλεύρι σκληρό 3 αυγά Γέμιση πρώτης εκδοχής Σπανάκι σοτέ Κατσίκι τυρί Κρόκος ορτυκιού Αλάτι Πιπέρι Για την σάλτσα Βούτυρο Φασκόμηλο Παρμεζάνα Γέμιση δεύτερης εκδοχής Σπανάκι σοτέ Κατσικίσιο τυρί Κρόκος αυγού Αλάτι Πιπέρι Για την σάλτσα Μορχέλες Θυμάρι Ελαιόλαδο Βούτυρο Θυμάρι Εκτέλεση Φτιάχνουμε την ζύμη και την ξεκουράζουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε το φύλλο για την πάστα όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ. Σοτάρουμε το σπανάκι και το χτυπάμε σε μπλέντερ με τα υλικά της γέμισης. Βάζουμε την γέμιση στο κέντρο του ραβιόλι και δημιουργούμε ένα βαθούλωμα για να βάλουμε τον κρόκο. Κλείνουμε με δεύτερο φύλλο χρησιμοποιώντας κρόκο με νερό για κόλλα. Βράζουμε για 2 λεπτά τα ραβιόλι με το αυγό ορτυκιού και 4 λεπτά τα ραβιόλι με το αυγό κότας,τα τοποθετούμε σε πιάτο και ρίχνουμε τριμμένη σκληρή γραβιέρα. Για την πρώτη σάλτσα καίμε ελαφρά λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι να φουντουκίσει προσθέτοντας και το φασκόμηλο. Μόλις το βούτυρο φουντουκίσει περιχύνουμε τα ραβιόλι. Για την δεύτερη εκδοχή της σάλτσας σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο λίγες μορχελες ψιλοκομμένες και τις αρωματίζουμε με θυμάρι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ρεντουίρουμε την σάλτσα προσθέτοντας λίγο βούτυρο στο τέλος. Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή την συνταγή είναι πως κόβοντας το ραβιόλι ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος και να χύνεται. Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις