Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@miltos_armenis @michael.marthas @giannisbaxevanis

Για τις αγκινάρες στουμπιχτές

4 Αγκινάρες
1 ματσάκι δυόσμο
1 φρ κρεμμύδι
1 φρ σκόρδο
Μαϊντανό
Κουκιά
150 ml Ελαιόλαδο @vassilakisestate
Αλάτι

Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα των αγκιναρών κόβουμε ελαφρά το πάνω μέρος και αφαιρούμε τις τρίχες από το εσωτερικό. Ανοίγουμε τα φύλλα ελαφρά και στριμώχνουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα κουκιά σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και νερό μέχρι τα τρία τέταρτα των αγγιναρών, βάζουμε ένα πιάτο για καπάκι και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό και να μείνει η σάλτσα.

Για τις αγκινάρες με Κις

Σύγκλινο
400mk Γάλα
1 κτσ αλεύρι
3 Αυγά
4 αγγινάρες
Σκόρδο
100 γρ Κασέρι
Θυμάρι

Κλείνουμε τις αγγινάρες με σκόρδο, ελαιόλαδο και θυμάρι σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία ώρα στους 220.
Σοτάρουμε το σύγκλινο σε ένα τηγάνι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα σαν να κάνουμε μια πολύ ελαφριά μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και το κασέρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά.

Για τους χταποδοκεφτέδες

1 κιλό χταπόδι Κίμας
200 γτ κρεμμύδι
20 γρ σκόρδο
140 γρ ελαιολαδο
15 γρ θρουμπη
200 γρ φρυγανιά από μαύρο ψωμί
4 αυγά
10 γρ αλάτι
7 γρ πιπέρι
Αλεύρι όσο χρειάζεται

Κάνουμε κιμά το χταπόδι η το ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο γίνεται με προσοχή και αναμειγνύουμε τα υλικά προσθέτοντας τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα μείγμα για κεφτέ.
Για την βινεγκρέτ
1 κομμάτι φούσκα σπινιάλο η 2 τμχ ατζούγια η αυγοτάραχο
100γρ χυμό λεμονιού
Χυμό από 2 κλημεντίνες και ξύσμα από μία
150ml ηλιέλαιο
150 ml ελαιόλαδο
3-4 μούσμουλα χωρίς την φλούδα

Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί η βινεγκρετ

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @miltos_armenis @michael.marthas @giannisbaxevanis Αγκινάρες στουμπιχτές με κουκιά Αγκινάρες με γέμιση Κις Χταποδοκεφτέδες με χόρτα και βινεγκρετ Κλημεντίνη-μούσμουλο Για τις αγκινάρες στουμπιχτές 4 Αγκινάρες 1 ματσάκι δυόσμο 1 φρ κρεμμύδι 1 φρ σκόρδο Μαϊντανό Κουκιά 150 ml Ελαιόλαδο @vassilakisestate Αλάτι Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα των αγκιναρών κόβουμε ελαφρά το πάνω μέρος και αφαιρούμε τις τρίχες από το εσωτερικό. Ανοίγουμε τα φύλλα ελαφρά και στριμώχνουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα κουκιά σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και νερό μέχρι τα τρία τέταρτα των αγγιναρών, βάζουμε ένα πιάτο για καπάκι και βράζουμε μέχρι να πιεί το νερό και να μείνει η σάλτσα. Για τις αγκινάρες με Κις Σύγκλινο 400mk Γάλα 1 κτσ αλεύρι 3 Αυγά 4 αγγινάρες Σκόρδο 100 γρ Κασέρι Θυμάρι Κλείνουμε τις αγγινάρες με σκόρδο, ελαιόλαδο και θυμάρι σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία ώρα στους 220. Σοτάρουμε το σύγκλινο σε ένα τηγάνι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα σαν να κάνουμε μια πολύ ελαφριά μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και το κασέρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά. Για τους χταποδοκεφτέδες 1 κιλό χταπόδι Κίμας 200 γτ κρεμμύδι 20 γρ σκόρδο 140 γρ ελαιολαδο 15 γρ θρουμπη 200 γρ φρυγανιά από μαύρο ψωμί 4 αυγά 10 γρ αλάτι 7 γρ πιπέρι Αλεύρι όσο χρειάζεται Κάνουμε κιμά το χταπόδι η το ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο γίνεται με προσοχή και αναμειγνύουμε τα υλικά προσθέτοντας τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα μείγμα για κεφτέ. Για την βινεγκρετ 1 κομμάτι φούσκα σπινιάλο η 2 τμχ ατζούγια η αυγοτάραχο 100γρ χυμό λεμονιού Χυμό από 2 κλημεντίνες και ξύσμα από μία 150ml ηλιέλαιο 150 ml ελαιόλαδο 3-4 μούσμουλα χωρίς την φλούδα Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί η βινεγκρετ Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις