Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@epifaniosmitos @giannisbaxevanis

Υλικά για ψωμί
Μισό κιλό αλεύρι ολικής
Μισό κιλό κίτρινο σκληρό αλεύρι
1 κιλό αλεύρι μαλακό
150 γρ χαρουπάλευρο
500 γρ προζύμι
40 γρ αλάτι
100 ml ελαιόλαδο
Περίπου 1 λίτρο νερό (μέρος του οποίου μπορεί να είναι και το νερό που αχνίσαμε τα χόρτα)
Αρωματικά χόρτα της επιλογής σας αχνιστά
Καρύδια
Βρώμη

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα εκτός από τα χόρτα και τα καρύδια και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. ξανά πλάθουμε το ζυμάρι με τα χόρτα και τα καρύδια σχολαστικά για να πάνε παντού. Αφήνουμε να φουσκώσουν. Χαράζουμε, αλευρώνουμε και βρέχουμε ελαφρά το ψωμί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 180. Όταν χτύπησαν τον πάτο του ψωμιού και είναι κούφιος τότε είναι έτοιμο.

Αγκιναροκούκια

Υλικά
Αγκινάρες
Κουκιά
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Φρέσκια ρίγανη
Μάραθο
Άνηθο
Μελισσόχορτο
Μυρώνια
Ντομάτα
Κύμινο
Πάπρικα γλυκιά
Ελαιόλαδο @vassilakisestate
Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli

Εκτέλεση
σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κουκιά και λίγη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγα υγρά και αρχίζουμε το βρασμό ενώ κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις ρίχνουμε μέσα. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε κύμινο πάπρικα γλυκιά και τριμμένη ντομάτα. Αφού έχει πιει τα υγρά του σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ενώ διορθώνουμε και στο αλάτι.

Καλή όρεξη!!! Τα χορταρικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικής καλλιέργειας από την @farma_karalakis

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @epifaniosmitos @giannisbaxevanis Αγκιναροκούκια Ψωμί με μυρωδιές Υλικά για ψωμί Μισό κιλό αλεύρι ολικής Μισό κιλό κίτρινο σκληρό αλεύρι 1 κιλό αλεύρι μαλακό 150 γρ χαρουπάλευρο 500 γρ προζύμι 40 γρ αλάτι 100 ml ελαιόλαδο Περίπου 1 λίτρο νερό (μέρος του οποίου μπορεί να είναι και το νερό που αχνίσαμε τα χόρτα) Αρωματικά χόρτα της επιλογής σας αχνιστά Καρύδια Βρώμη Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα εκτός από τα χόρτα και τα καρύδια και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. ξανά πλάθουμε το ζυμάρι με τα χόρτα και τα καρύδια σχολαστικά για να πάνε παντού. Αφήνουμε να φουσκώσουν. Χαράζουμε, αλευρώνουμε και βρέχουμε ελαφρά το ψωμί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 180. Όταν χτύπησαν τον πάτο του ψωμιού και είναι κούφιος τότε είναι έτοιμο. Αγκιναροκούκια Υλικά Αγκινάρες Κουκιά Κρεμμύδι Σκόρδο Φρέσκια ρίγανη Μάραθο Άνηθο Μελισσόχορτο Μυρώνια Ντομάτα Κύμινο Πάπρικα γλυκιά Ελαιόλαδο @vassilakisestate Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli Εκτέλεση σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κουκιά και λίγη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγα υγρά και αρχίζουμε το βρασμό ενώ κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις ρίχνουμε μέσα. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε κύμινο πάπρικα γλυκιά και τριμμένη ντομάτα. Αφού έχει πιει τα υγρά του σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ενώ διορθώνουμε και στο αλάτι. Καλή όρεξη!!! Τα χορταρικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικής καλλιέργειας από την @farma_karalakis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις