Δύο σεφ σε ένα πιάτο
Ηλίας Μαμαλάκης @mpoukia_kai_sychorio – @giannisbaxevanis

Υλικά για σπανακόρυζο
Σπανάκι
Μάραθο
Μυρώνια
Κρεμμύδι
Σέσκουλα
Βιολογικό ρύζι κίτρινο @helession
Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli
Ελαιόλαδο @terracretaoliveoil
Εφτάζυμο άρτο από τον Κρούστα Κρήτης
Σώμα σουπιάς
Αλάτι
Θυμάρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το κρεμμυδάκι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα χορταρικά και 3μιση φορές τον όγκο του ρυζιού σε νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.
Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικο χοντροκομμένο μάραθο.

Για το ψωμί με την σουπιά

Βάζουμε την σουπιά,το θυμάρι και λίγο αλάτι στο thermomix και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πουρές. Αλείφουμε τον πουρέ σε λεπτές φέτες από το εφτάζυμο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για να δώσουμε χρώμα.

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο Ηλίας Μαμαλάκης @mpoukia_kai_sychorio – @giannisbaxevanis Μερακλήδικο σπανακόρυζο συνοδευόμενο από τραγανό ψωμί εφτάζυμου άρτου και σουπιά Υλικά για σπανακόρυζο Σπανάκι Μάραθο Μυρώνια Κρεμμύδι Σέσκουλα Βιολογικό ρύζι κίτρινο @helession Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli Ελαιόλαδο @terracretaoliveoil Εφτάζυμο άρτο από τον Κρούστα Κρήτης Σώμα σουπιάς Αλάτι Θυμάρι Εκτέλεση σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα χορταρικά και 3μιση φορές τον όγκο του ρυζιού σε νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικο χοντροκομμένο μάραθο. Για το ψωμί με την σουπιά Βάζουμε την σουπιά,το θυμάρι και λίγο αλάτι στο thermomix και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πουρές. Αλείφουμε τον πουρέ σε λεπτές φέτες από το εφτάζυμο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για να δώσουμε χρώμα. Καλή σας όρεξη!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις