Στον πιο πολυτελή και χλιδάτο προορισμό του Αραβικού Κόλπου, το Dubai. και στο ξενοδοχείο Majestic φύτρωσε μια “Ελιά”. Είναι ένα εστιατόριο με τη ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του Majestic Hotel, Αλέξανδρος και Φαίη Οικονομίδη, η νέα γενιά μιας οικογένειας με επιχειρηματική παρουσία σε διάφορους τομείς στην περιοχή, επέλεξαν την ελληνική προσέγγιση για το εστιατόριο τους  με τη χαρακτηριστική ονομασία Ελιά.

Το εστιατόριο Ελιά βρήκε τη θέση του στον πρώτο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ο χώρος είναι καλόγουστος «ντυμένος» με σκούρο καφέ ξύλο και μπεζ τοίχους από πέτρα ενώ δίνει έμφαση στις πράσινες αποχρώσεις της ελιάς «παίζοντας» μέσα από μικρές γκρι διακοσμητικές πινελιές. Μεγάλοι εντυπωσιακοί πίνακες με θέμα την ελιά αλλά και η φινετσάτη art de la table συμπληρώνουν το ζεστό περιβάλλον. Μαγική είναι η ξύλινη σκεπαστή βεράντα του με τα φυτά που σου χαρίζει μια οικεία αίσθηση.

Ελληνική Ελιά στο ξενοδοχείο MajesticΔοκιμάζοντας τα πιάτα με συνοδεία από δροσερό μοσχοφίλερο και με μουσική υπόκρουση ελληνικές μελωδίες, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ελληνικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οινική λίστα δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα με στόχο την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών.
«Στο Ελιά, σ’ αυτή την παγκόσμια πόλη, οραματιζόμαστε η ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα, να κερδίσουν το μερίδιό τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία τάση ελληνική», δηλώνει η Φαίη Οικονομίδη.
 
Και το κατάφεραν οι ιδιοκτήτες και η ομάδα μου. Όλα αυτά τα χρόνια που συνεργάζομαι με αυτό το εστιατόριο παίρνει τη μια διάκριση μετά την άλλη. Βραβεύεται συνέχεια μέσα στα 10 καλύτερα Ευρωπαϊκά από Time out, από το  BBC Good Food… Μπορέσαμε όλοι μαζί να κάνουμε μόδα το Ελληνικό φαγητό. (Δείτε το μενού)

Η Σεφ από την ομάδα μου που βρίσκεται τώρα εκεί, είναι η Πόπη Κουρκουτάκη.

Διεύθυνση: Ελιά, Majestic Hotel. Mankhool Road, Bur Dubai, Dubai, τηλ.: +97143598888

Δείτε περισσότερα άρθρα για το Elia