Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@poppykourkoutaki @giannisbaxevanis

Υλικά για την μαγειρίτσα (7 άτομα)

500 γρ Μπούτι αρνί κομμένο μικρό καρέ
500 γρ Συκωταριά αρνιού
500 γρ Έντερα αρνιού
200 γρ Γλυκάδια αρνιού
Ζωμό από το κεφάλι του αρνιού
1 Κρεμμύδι
Σκόρδο
Άνηθο
Μάραθο
Λίγο πλιγούρι
Ένα μαρούλι χοντροκομμένο
Λαγουδουπαξίμαδα
700γρ Φρέσκο κρεμμύδι
Κρασί λευκό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
4 κρόκους
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το μπούτι καλά. Αφού σοταριστεί καλά προσθέτουμε τα έντερα ,τα γλυκάδια και αφού σοταριστούν καλά βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα λαγουδουπαξίμαδα. Σβήνουμε με κρασί λευκό και βάζουμε ζωμό από αρνί για το μαγείρεμα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το πλιγούρι το οποίο το έχουμε μουλιάσει. Όταν η μαγειρίτσα είναι έτοιμη για να την αυγοκόψουμε προσθέτουμε και τα συκωτάκια και το μαρούλι. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα τους κρόκους με λίγο λεμόνι και λίγο ζουμί μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και να δέσει η σάλτσα.

Μαγειρίτσα μανιταριών σε δύο εκδοχές

200 γρ κανθαρέλες
200 γρ πλευρότους
200 γρ μανιτάρια σαμπινιόν
100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
Σκόνη μανιταριών
Μελισσόχορτο
Σέσκουλα
Άνηθο
Μάραθο
Φρέσκο κρεμμύδι
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Μαραθόσπορο
Κρασί λευκό Lenga @avantisestate
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Για τις σάλτσες

Αυγολέμονο:
2 κρόκους
1 λεμόνι

Ταχίνι:
Ταχίνι ολικής
Λεμόνι
Νερό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια και προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο , φρέσκο κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αρωματικά,τα σέσκουλα και σερβίρουμε τα μανιτάρια χωρίς τα υγρά με τα οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα. Στην πρώτη εκδοχή κάνουμε αυγολέμονο ενώ αν θέλουμε ένα πιάτο χωρίς ζωικά παράγωγα μπορούμε να αραιώσουμε λίγο ταχίνι με λεμόνι και ζωμό για να αντικαταστήσει το αυγολέμονο. Στο τέλος πασπαλίζουμε λίγη σκόνη από τα μανιτάρια στο πιάτο για να έχουμε περισσότερες εντάσεις!!!

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @poppykourkoutaki @giannisbaxevanis Μαγειρίτσα Μαγειρίτσα μανιταριών σε δύο εκδοχές Υλικά για την μαγειρίτσα (7 ατομα) 500 γρ Μπούτι αρνί κομμένο μικρό καρέ 500 γρ Συκωταριά αρνιού 500 γρ Έντερα αρνιού 200 γρ Γλυκάδια αρνιού Ζωμό από το κεφάλι του αρνιού 1 Κρεμμύδι Σκόρδο Άνηθο Μάραθο Λίγο πλιγούρι Ένα μαρούλι χοντροκομμένο Λαγουδουπαξίμαδα 700γρ Φρέσκο κρεμμύδι Κρασί λευκό Αλάτι Ελαιόλαδο 4 κρόκους 2 λεμόνια Εκτέλεση Ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το μπούτι καλά. Αφού σοταριστεί καλά προσθέτουμε τα έντερα ,τα γλυκάδια και αφού σοταριστούν καλά βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα λαγουδουπαξίμαδα. Σβήνουμε με κρασί λευκό και βάζουμε ζωμό από αρνί για το μαγείρεμα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το πλιγούρι το οποίο το έχουμε μουλιάσει. Όταν η μαγειρίτσα είναι έτοιμη για να την αυγοκόψουμε προσθέτουμε και τα συκωτάκια και το μαρούλι. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα τους κρόκους με λίγο λεμόνι και λίγο ζουμί μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και να δέσει η σάλτσα. Μαγειρίτσα μανιταριών 200 γρ κανθαρέλες 200 γρ πλευρότους 200 γρ μανιτάρια σαμπινιον 100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια Σκόνη μανιταριών Μελισσόχορτο Σέσκουλα Άνηθο Μάραθο Φρέσκο κρεμμύδι Σκόρδο Κρεμμύδι Μαραθόσπορο Κρασί λευκό Lenga @avantisestate Αλάτι Ελαιόλαδο Για τις σάλτσες Αυγολέμονο: 2 κρόκους 1 λεμόνι Ταχίνι: Ταχίνι ολικής Λεμόνι Νερο Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια και προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο , φρέσκο κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αρωματικά,τα σέσκουλα και σερβίρουμε τα μανιτάρια χωρίς τα υγρά με τα οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα. Στην πρώτη εκδοχή κάνουμε αυγολέμονο ενώ αν θέλουμε ένα πιάτο χωρίς ζωικά παράγωγα μπορούμε να αραιώσουμε λίγο ταχίνι με λεμόνι και ζωμό για να αντικαταστήσει το αυγολέμονο. Στο τέλος πασπαλίζουμε λίγη σκόνη από τα μανιτάρια στο πιάτο για να έχουμε περισσότερες εντάσεις!!! Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις