Δύο σεφ σε ένα πιάτο
@edgardbovier @giannisbaxevanis

Υλικά για χουνκιάρ

1 κιλό μελιτζάνες ψημένες και ξεφλουδισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κτγ κορν Φλάουερ
2 κτσ κρασί λευκό
Λίγο βούτυρο
400 γρ κασέρι
Ρίγανη
Κύμινο
Μπούκοβο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο το σκόρδο λιωμένο και στην συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Διαλύουμε μια κουταλιά του γλυκού κορν Φλάουερ σε δύο κουταλιές της σούπες κρασί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε ρίγανη, κύμινο και μπούκοβο κατά προτίμηση.

Υλικά για φοντύ (2 άτομα)

200 γρ ελβετικό gruyère
200 γρ τυρί raclette
160 cl λευκό ξηρο κρασί @avantisestate
1 σκελίδα σκόρδο
Ένα κουτάλι του γλυκού κοφτό κορν Φλάουερ
Μισό φλιτζάνι του καφέ κιρς (γκράπα από αχλάδι)

Εκτέλεση

Τρίβουμε ελαφρά το σκεύος με το σκόρδο και ρίχνουμε τα τυριά με το κρασί. Αραιώνουμε το κορν Φλάουερ σε ένα μέρος από το κρασί και το ρίχνουμε στο φοντύ. Λίγο πριν το τελείωμα το ρίχνουμε και την γκράπα.

ΠΡΟΣΟΧΗ το φοντύ χρειάζεται χαμηλή φωτιά!!!!! Καλή όρεξη

Παρακάτω η δημοσίευση στο instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δύο σεφ σε ένα πιάτο @edgardbovier @giannisbaxevanis Πουρέ μελιτζάνας-χουνκιαρ Ελβετικό φοντύ Υλικά για χουνκιαρ 1 κιλό μελιτζάνες ψημένες και ξεφλουδισμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1κτγ κορν Φλάουερ 2 κτσ κρασί λευκό Λίγο βούτυρο 400 γρ κασέρι Ρίγανη Κύμινο Μπούκοβο Εκτέλεση Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο το σκόρδο λιωμένο και στην συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Διαλύουμε μια κουταλιά του γλυκού κορν Φλάουερ σε δύο κουταλιές της σούπες κρασί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε ρίγανη, κύμινο και μπούκοβο κατά προτίμηση. Υλικά για φοντύ (2 ατομα) 200 γρ ελβετικό gruyère 200 γρ τυρί raclette 160 cl λευκό ξηρο κρασί @avantisestate 1 σκελίδα σκόρδο Ένα κουτάλι του γλυκού κοφτό κορν Φλάουερ Μισό φλιτζάνι του καφέ κιρς (γκραπα από αχλάδι) Εκτέλεση Τρίβουμε ελαφρά το σκεύος με το σκόρδο και ρίχνουμε τα τυριά με το κρασί. Αραιώνουμε το κορν Φλάουερ σε ένα μέρος από το κρασί και το ρίχνουμε στο φοντύ. Λίγο πριν το τελείωμα το ρίχνουμε και την γκραπα. ΠΡΟΣΟΧΗ το φοντύ χρειάζεται χαμηλή φωτιά!!!!! Καλή όρεξη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) στις